YK:n asiakirjan mukaan 77 maata ympäri maailman on kieltänyt muovipussit joko kokonaan tai osittain. Köyhimmät maanosat kärsivät eniten puutteellisesta jätehuollosta sekä muoviroskan aiheuttamista ongelmista.
Näistä syistä muun muassa useat maat Afrikassa ovat valinneet muovikassien täyskiellon. Moniin teollisuudesta elävään maahan verraten Afrikan maihin ei myöskään kohdistu yhtä vahvaa muovinvalmistajien lobbausta, jolla pyritään vaikuttamaan päätöksentekoon.
Euroopassa on nousussa suuntaus tietyntyyppisten ohuiden, Suomessa hedelmäpusseina tunnettujen muovipussien kieltämiseen ja korvaamiseen sertifioiduilla kompostoituvilla pusseilla.
Naturabiomatin kotimaassa Itävallassa 71. liittovaltion lain 13 §:ssä säädetään "muovisten kantokassien markkinointikiellosta". Tammikuun 1. päivästä 2020 alkaen markkinoille saa saattaa vain erittäin kevyitä muovisia kantokasseja (<15 my), jotka on todistettavasti valmistettu pääosin (>50 %) uusiutuvista raaka-aineista sekä sertifioitu kotikompostointia varten.
Valitettavasti useat valmistajat ja toimittajat eivät noudata Itävallan lainsäädäntöä ja näin heikentävät sääntelyn vaikutusta. Biohajoavien ja mikromuovittomien pakkausten valmistajana meille on erityisen tärkeää, että kaikki markkinaosapuolet olisivat tietoisia ja noudattaisivat asiaa koskevia säädöksiä, jotta pystyisimme yhdessä rakentamaan kestävämmän maailman.
Suomessa laki ei toistaiseksi mahdollista muovikassien täyskieltoa, mutta muovikassit on muutettu useissa paikoissa maksullisiksi. Tällä ratkaisulla on ollut merkittävä vaikutus pussien menekkiin ja sitä kautta haitallisen muoviroskan vähentämiseen, joten suunta on oikea.